Культуромовна особистість журналіста

пОНОМАРЕНКО 116 травня 2019 року у переддень Дня науки, у Міжнародний день вишиванки відбулася Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених "Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід" на базі Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка. 

У ході конференції ми презентували науковий гурток "Культуромовна особистість журналіста", членами якого є студенти спеціальності 061 Журналістика (спеціалізація "Видавнича справа та редагування") Машинобудівного коледжу СумДУ.

Зокрема, було представлено здобутки гуртківців (перемоги в олімпіадах, конкурсах); видання юних журналістів, родзинки редагування видань, а також творчі доробки - відеореклама книги та відео "Разом простіше", темою якого є доброчесність!
З презентацією виступу можна ознайомитися за покликанням: http://jmm.sspu.edu.ua/…/136-akademichna-kultura-doslidnika….

У той же час призери олімпіад та учасниці численних наукових конференцій Arina Stolbtsova та Karina Lopandia ділилися думками стосовно навчальної культури студентства, академічної доброчесності, плагіату в наукових роботах та акцентували увагу присутніх на важливій ролі наукового керівника в ході виконання дослідження.

 

Дякуємо докторові педагогічних наук, професорові, завідувачеві кафедри української мови і літератури Олена Семеног за співпрацю, запрошення та натхнення до роботи!

пОНОМАРЕНКО 2 пОНОМАРЕНКО 3