Заходи грантового проєкту «МЕДІА&КАПСУЛИ»

Новини Перегляди: 846

 

10 грудня 2021 року заходи освітньо-дослідницького центру МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус у межах міжнародної конференції з проблем формування культуромовної особистості фахівця відвідали понад 200 зацікавлених учасників, з-поміж яких - викладачі, студенти, учителі, науковці, зацікавлені батьки, учні.

СумДПУ імені А.С.Макаренка, Глухівський НПУ імені Олександра Довженка, Донецький національний університет імені Василя Cтуса (м. Вінниця); Національний університет "Києво-Могилянська академія"; КЗВО «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради, Прилуцький педагогічний коледж імені Івана Франка Чернігівської обласної ради; Машинобудівний фаховий коледж Сумського державного університету, Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського, вчителі-словесники закладів освіти: Сумська Гімназія 1; Донецької області; наук. співробітники (Український мовно-інформаційний фонд НАН України). І це лише частинка учасників.

На засіданні ТС «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬ» ми обговорювали сталість і наступність проєкту; програму діяльності за грантом; підготовку методичних матеріалів для капсул «Медіаграмотність», «Критичне мислення», «Соціальна толерантність», «Стійкість до впливів, фактчекінг» та ін.

Майстер-клас «Журналісти й освітяни: простір коворкінгу» (Natalia PonomarenkoНаталія Грона) мав на меті застосувати методологію IREX для формування у здобувачів освіти, майбутніх журналістів м’яких навичок з основ інфомедійної грамотності; ознайомити учасників з можливими точками перетину та взаємодії представників двох сфер: освіти та журналістики через презентацію медіавправ, завдань, роботу з онлайн-ресурсами.

Інфомедійний воркшоп дебат-клубу «Медіа&Учень» (Алла Баева) надав можливість презентувати застосування методології IREX у позаурочній/гуртковій діяльності для формування у здобувачів м’яких навичок критичного мислення з основ інфомедійної грамотності через презентацію медіавправ, завдань, роботу з онлайн-ресурсами.

На всіх заходах нас підтримувала регіональна координаторка IREX у Чернігівській та Сумській областях Олександра Розумієнко.

До організаційних заходів проєкту долучені викладачі Кафедра української мови і літератури СумДПУ імені А.С.МакаренкаЛюбовь Пшеничная, перший проректор Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка, Alla Rjabukha, начальник Управління державної служби якості освіти в Україні в Сумській області; Вікторія Закорко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради; Larisa Simonenko, директор Сумської гімназії №1.

Заходи дали можливість зробити і певні висновки:

чітко уявляймо мету і дотримуймось її;

+мріймо про велике

+ ігноруймо скептиків

+ працюймо до «сьомого поту»

+ навчаймось "не тільки брати, а й віддавати".

Змінюймо світ РАЗОМ!

Наша команда унікальна Natalia PonomarenkoГалина ЄркоТатьяна Плавич ДятленкоМиколь МеланнНаталья ГромоваНаталія ГронаАлла БаеваМаргарита НадутенкоВіта ЛисянськаОльга ФастЛена Ковтуненко.

ГЛИБОКО ВДЯЧНА ВАМ, ДРУЗІ.

Проєкт «МЕДІА&КАПСУЛИ» є складником міжнародного проєкту «Learn to Discern in Schools - National Rollout //Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність національне розгортання», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

foto 2foto 4